Kryddersnapse

Safran-vanilje Snaps

Til vores safran-vanilje snaps benytter vi vanilje fra Indonesien og spansk safran. Vaniljen fra Indonesien er anerkendt som verdens bedste uden sammenligning. Selve vaniljebønnerne er meget store og vejer op til ca. 20 gram stykket, herudover er de kraftigere smagende end den vanilje man ser i de fleste dagligvarebutikker. Den safran vi benytter, er den bedste spanske, der kendes. Der er tit og ofte debat om, hvor den bedste safran laves, da der er forskellige metoder og meninger om, hvad der skal med i den tørrede blanding. Vi sætter vor lid til det bedste fra Spanien.
Snapsen får en fantastisk flot dyb gul farve. Smagen er blid vanilje, dog med bid. Safran-vanilje snapsen lagrer de sidste 6 måneder på egetræ, og den vinder ved yderligere lagring på flaske.

1/1 safran-vanilje snaps 489,00 kr.
0,5 l. safran-vanilje snaps 369,00 kr.
0,35 l. safran-vanilje snaps 279,00 kr.
0,2 l. safran-vanilje snaps 179,00 kr.

 

 

Tugthussnaps

Fængsel eller tugthus var i gamle dage = vand og brød. Akvavit betyder oversat,” livets vand”. Denne snaps er lavet på destillater med lidt kommensmag som grundstamme. Den trækker efterfølgende på økologisk hjemmelavet rugbrød. Rugbrødet er specielt fremstillet til denne brug og bliver bagt af 2 omgange. Første gang bages det ganske normalt som vi kender det, efterfølgende bliver det skåret ud i mindre stykker drysset med kryddersalt og rørsukker og til sidst bliver der hældt ahornsirup over. Herefter bages det ved høj varme, hvor det få en hård og sprød skorpe. Denne snaps omstikkes flere gange med nyt brød undervejs i de 12 måneder, som det tager fra start og til den er klar til at nyde.

1/1 tugthussnaps 349,00 kr.
 0,5 l. tugthussnaps  259,00 kr.
 0,35 l. tugthussnaps  199,00 kr.
 0,2 l. tugthussnaps  119,00 kr.

 

Sommersnaps
Sommersnapsen er en frisk snaps, der passer perfekt til en frokost under sol og blå himmel.
Den er let og behagelig, mild smag af dild kombineret med syrlige havtorn og kandiseret citrusskal. Grunddestillatet er til vores sommersnaps lavet på korn tilsat en anelse kommen. Vi benytter her kun et enkelt destillat. Den samlede trække- og lagringstid, er her 12 måneder. De sidste 6 måneder lagres den på frisk egetræ.
Vores havtorn er en kombination af tørrede og friske bær, dette giver ud fra vores erfaringer den bedste smag. De frysetørrede bær har en lang trækketid, og de friske bær har en meget kort trækketid. Dilden vi benytter er også frysetørret med en fantastisk duft og fylde i smagen. Det er naturligvis dyrket økologisk og er dansk. For at tilpasse med en lille smule bitterhed og sødme, kandiserer vi lidt citrusskal i akaciehonning inden den tilsættes.

1/1 Sommersnaps 349,00 kr.
0,5 l. Sommersnaps 259,00 kr.
0,35 l. Sommersnaps 199,00 kr.
0,2 l. Sommersnaps 119,00 kr.