Brygmesteren

Sådan brygger vi vores snaps…

Udgangspunktet i alle vore snaps er den gamle danske tradition for fremstilling af snaps og akvavit. Tidligere i Danmark var der mere en 2500 brænderier, der  fremstillede forskellige arter og typer.

Rygraden
Grundstammen i den danske snaps og akvavit har altid været et destillat fremstillet på enten korn eller kartofler. I dag laves det udelukkende på korn. Det gennemgående krydderi er kommen, dette bruges i større eller mindre grad i de fleste danske snaps/akvavitter. Vi benytter 3 forskellige destillater i vores snaps, de benyttes i forskellige forhold og i nogle snaps bruger vi som udgangspunkt kun ét destillat, i andre bruger vi så 2 eller 3 typer.

Forskellighederne
En af de store forskelle på ”almindelig” snaps og Landsbysnapsens snapse er de krydderier, som benyttes til at give smagen. Vi benytter udelukkende den absolut højeste kvalitet, vi kan få fat i på markedet. Alle krydderier testes smagsmæssigt individuelt og kun de udvalgte finder vej til vores snaps. Vi har ikke som mål, at vores snaps skal smage nøjagtigt ens år efter år. Der vil være forskelle, både i de leverancer vi får krydderier i, og på grund af vores søgen efter det ultimative.

Lagringen
Vi er i Danmark ikke kendt for at lagre vores snaps som f.eks. Whisky eller Cognac – dette er anderledes hos Landsbysnapsen. Ingen af vores snapse er under 12 måneder undervejs. Dette er også en af de store forskelle fra de ”almindelige” snapsetyper. Vi er af den overbevisning, at ved lagring vinder vores snaps helt utroligt meget. Fra vi tilsætter krydderurter til det færdige produkt er klar, omstikkes vores snaps flere gange undervejs med friske krydderurter. Hvor mange gange og hvor lang tid, der går afhænger i høj grad af hvilke urter, der benyttes. Der findes urter, som hurtigt afgiver deres smag og disse kan direkte blive bitre, hvis ikke de fjernes i rette tid. Ved vores lagring benytter vi i udbredt grad egetræ og i flere tilfælde, har dette været benyttet i forbindelse med lagring af Sherry. Dette giver i sig selv en blødhed i smagen og en gylden farve til vores snaps. De fleste af vores snaps vinder ved yderlige lagring på flaske efter køb.

Prikken over i’et
Vi har ingen ambitioner om at levere vores snaps i store mængder og, vi satser udelukkende på kvalitet. Det er vores mål at levere et udsøgt produkt, der er muligt at opnå, uden hensyntagen til prisen. Vi vil konstant udvikle, ligesom vores snaps med årene vil kunne leveres i ældre årgange, hvis vi vurderer, at de udvikler sig positivt. Alle flasker fra Landsbysnapsen vil være forsynet med nummeret håndskrevet etiket. Nummeret vil være flaske-nummer i den serie flasken hører til, f.eks. julesnaps  ½ fl.

Mange snapsehilsner

Landsbysnapsen